Kaartlezer

De Kaba lezers zijn geschikt voor binnen- en buitengebruik. Ze omvatten een registratie eenheid die een aangeboden pas 'leest' en de gebruiker identificeert. Er is een geïntegreerde (compact) of juist aparte (remote) controle eenheid die beslist of deze pas de juiste autorisatie heeft en de deur geopend mag worden.

Kies een uitvoering om enkel de eigenschappen van deze keuze te bekijken.

Hardware keuze kaartlezer
Uitvoering inbouw, opbouw, opbouw smal
Positie van hardware bij de deur
Materiaal / opp. behandeling kunststof
Geschikt voor buitentoepassing ja
Geschikt voor glazen deur nee
Communicatietechnologie Legic (RFID), Mifare (RFID)
Comfortniveau hoog (handsfree)
Opties integreerbaar/doorgroei naar sec.management
Afmeting min. lengte 122 mm, 88,5 mm
Afmeting max. lengte 122 mm, 88,5 mm
Afmeting breedte 35 mm, 88,5 mm
Afmeting diepte 16 mm, 19,4 mm, 26,4 mm
Voeding 12–27 VAC, 50/60 Hz or 10–34 VDC
Functie indicatie LED rood/groen + akoestisch
Omgeving temperatuur -25 °C tot +70 °C
IP waarde IP55, tot IP66
Luchtvochtigheid 0-95%
Hardware
Kaartlezer
Uitvoering
Model cilinder
Inbraakwerendheidsklasse
Materiaal / opp. behandeling
kunststof
Omschrijving
Hardware keuze
kaartlezer
Afmeting min. lengte
Afmeting breedte
Afmeting diepte
IP waarde
Software
Verbindingskeuze
Communicatietechnologie
Verbindingswijze
offline elektronisch toegangscontrolesysteem
Beheermethoden Evolo
Exos modules


STABU uitwisselformaat Gebaseerd op uitgave: 2015-1

Neutraal formaat
Voor zowel kleine als grote organisaties biedt Kaba een betrouwbare, flexibele en uitbreidbare elektronische toegangsoplossing. Het systeem Kaba evolo ondersteunt de moderne RFID-technologieën en ontwikkelingen op het gebied van toegangscontrole via de smartphone (NFC). Het Kaba evolo assortiment kenmerkt zich door meerdere typen hardware, waardoor voor elke deur een oplossing te maken is.

Toegangspassen

Met de Kaba evolo software kunt u de elektronische toegangsrechten van uw medewerkers alsmede uw (bestaande) mechanische sluitplan beheren. Dat er verschillende soorten toegangsmedia, zoals passen en sleutels, worden toegepast is geen probleem. Kaba ondersteunt hiervoor de meest gebruikte RFID technologiën, waaronder Legic Prime/Advant, Mifare Classic/DESFire/EV1 en toegangscontrole via de smartphone (NFC). Voor het daadwerkelijk verlenen van toegang bieden we mechanische sleutels, sleutels met RFID-clip, sleutelhangers en toegangspassen.

Beheer van het systeem

De manier van programmeren kan vrij worden gekozen. Bij eenvoudige systemen gebeurt het programmeren en wissen van de toegangspassen met een programmeerkaart Bij complexe sluitsystemen wordt het beheer van autorisaties via software gedaan – hiervoor staat de krachtige, eenvoudig te bedienen KEM-software ter beschikking. De voordelen van stand-alone en online systemen worden gebundeld bij beheer via het schrijven van rechten op de toegangsmedia of via een wireless netwerk. Als uw organisatie verandert dan kan het beheer van uw toegangscontrolesysteem daarop worden aangepast. De bestaande componenten kunnen behouden blijven, waardoor uw investering gewaarborgd is. Kaba evolo houdt zo de kosten ook op termijn beheersbaar.

Beheertoepassing nader beschreven:

Handmatig:

Deze vorm van elektronische toegangscontrole is bedoeld voor kleine systemen, waar het aantal passen beperkt is en weinig wijzigingen in toegangsrechten zijn te verwachten. Denkt u aan woningen en kleine bedrijven.

2pack:

Het Kaba 2Pack systeem is speciaal ontwikkeld voor sportverenigingen en VvE’s. Software is niet nodig. Bij verlies of onbruikbaar zijn van een pas kunnen de rechten verwijderd worden, zonder dat alle passen opnieuw geprogrammeerd dienen te worden.

Smart:

Ook kleine ondernemingen zoals benzinestations, startende bedrijven en winkeliers hebben behoefte aan efficiënte toegangsoplossingen. Kaba smart is de juiste oplossing. Programmeren via NFC (Near Field Communication)met een app op uw smartphone.

Wireless:

Voor organisaties die hechten aan flexibiliteit, veiligheid en controle is het beheer van standalone componenten via een wireless netwerk zeer geschikt. Toepasbaar voor één tot oneindig veel toegangen dus voor elke organisatie geschikt. Deuren hoeven niet fysiek bekabeld te worden.

KEM Software en programmer:

Deze beheersvariant is bedoeld voor middelgrote organisaties, waarbij tijdgebonden rechten belangrijk zijn en waarbij mutaties in de toegangsrechten beperkt zijn. Programmeren met programmeerapparaat.

KEM Software, Cardlink en desktopreader:

Het Cardlink™ principe is een beproefde beheersvariant, waarbij de rechten niet meer in de deur, maar op de pas worden geschreven. Personen in middelgrote organisaties kunnen hun rechten bij de receptionist(-e) via desktop lezer verkrijgen. Via de softwaremodule “Check-in” zeer geschikt voor kleine en middelgrote hotels.

KEM Software, Cardlink en updateterminal:

Met het Cardlink™ beheerprincipe, waarbij de rechten niet meer in de deur, maar op de pas worden geschreven, kunnen personen in middelgrote en grote organisaties rechten via de online update terminal op de pas laten schrijven.

KEM Software, Cardlink en online lezer:

Kaba evolo is volledig geintegreerd in het toegangsproces. De automatische afhandeling van telkens wisselende toegangsrechten maakt het bijzonder geschikt voor complexe organisaties als industrie, studentenhuisvesting en ziekenhuizen. Afhankelijk van de technische infrastructuur is steeds de eerste deur online beveiligd.

Mobile Access:

Voor het meest flexibel, snel én veilig toegangsrechten verkrijgen en wijzigen is de toepassing van de smartphone als medium de perfecte oplossing. Via het GSM netwerk op elk gewenst moment de juiste rechten toe kunnen wijzen is voor bijvoorbeeld een thuiszorg- of serviceorganisatie ideaal. Beheerd en geregistreerd.

 

De belangrijkste Kaba evolo functies op een rij:

 • Onbeperkt aantal gebruikers per deur.
 • Groepsautorisaties: tot 512 groepen ( bestaande uit gebruikers of deuren ) kunnen overzichtelijk worden samengesteld. Hiermee kunnen een onbeperkt aantal toegangspassen snel en efficiënt worden geprogrammeerd.
 • Persoonlijke rechten: de mogelijkheid bestaat om voor bepaalde toegangspassen individuele tijdvensters in te voeren, bijvoorbeeld voor tijdelijke medewerkers.
 • Reserveringen: autorisaties kunnen met een gedefinieerde start- en afloopdatum/tijd worden voorbereid, bijvoorbeeld voor bezoekers.
 • Traceerbaarheid: tot 2.000 gebeurtenisrecords worden opgeslagen in de deur ( uitschakelbaar ). Het logboek wordt door de deurcomponent op de toegangspas geschreven.
 • Dag / nacht-tijdprofiel: deuren programmeren zodat ze op vastgelegde tijden vrij toegankelijk zijn.
 • Office-functie: de geautoriseerde toegangspas kan de deur vrijgeven — deze wordt op een vooraf bepaald tijdstip automatisch weer gesloten.
 • Tijdprofielen: Er kunnen tot 15 dag-tijdprofielen met elk 12 tijdvensters per sluitsysteem worden geprogrammeerd.
 • Bijzondere dagen: Er kunnen tot 20 vakantieperiodes en 2 x 32 speciale dagen per sluitsysteem worden voorgeprogrammeerd.

De voordelen van Kaba evolo

 • Eenvoudig in gebruik en makkelijk te programmeren en beheren
 • Hoge beveiligingsgraad bij verlies van toegangspas
 • Geschikt voor één deur tot complete toegangsoplossing
 • Individuele en groepsspecifieke toegangsautorisaties (beperkt of onbeperkt in de tijd)
 • Snelle en decentrale toekenning van actuele toegangsautorisaties
 • Veelzijdigheid – voor elke deursituatie het passende product
 • Duurzame investering in veiligheid door uitbreidings- mogelijkheden of integratie in bovenliggende systemen
 • Eenvoudige aanpassing, uitbreiding en integratie van bestaande mechanische sluitsystemen
 • Zij passen in elke standaard inbouwdoos.
 • Kan op een wand bevestigd worden (externe bedrading) of in de muur ingebouwd worden (interne bedrading).
 • Kan geïnstalleerd worden met schilden van andere leveranciers, dus u kunt het aan uw interieur aanpassen.
 • Geschikt voor mooie omgevingen, zoals moderne gebouwen, liften, infrastructuur. Geschikt voor buitengebruik.
 • De nieuwste reeks lezers is bekroond met de prestigieuze IF product design-award.

Voor meer informatie en downloads, raadpleeg de website